Preskočiť na hlavný obsah
Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Portál
  2. Projekty a medzinárodná spolupráca
  3. OPIS
  4. Digitálny pamiatkový fond
  5. Digitálny pamiatkový fond - vzory výstupov

Digitálny pamiatkový fond - vzory výstupov

Vzory výstupov z projektu Digitálny pamiatkový fond (DPF), vytvorené v rámci Operačného programu Informatizácia spoločnosti, Prioritnej osi 2 Rozvoj pamäťových a fondových inštitúcií a obnova ich národnej infraštruktúry.

Digitalizačné techniky: digitálna fotografia, gigapixelová fotografia, panorámy, terestrické laserové skenovanie, optické skenovanie, fotogrametria, geodetická polárna metóda a GNSS.

Výstupné digitálne objekty: digitálna fotodokumentácia, 3D modely a videá, 2D merateľná dokumentácia a technické správy.

Každý objekt je digitalizovaný aspoň dvoma technikami a aj výstupy sú rôzne. Technická výkresová dokumentácia nie je vyhotovovaná automaticky pri každom objekte.

Digitálny pamiatkový fond - zoznam digitalizovaných objektov

Digitalizácia pamiatkového fondu na Facebooku:

3D polygonálne modely zdigitalizovaných objektov (3D videoprezentácia - Anaglyph 3D)

3D polygonálne modely zdigitalizovaných objektov v 4K (videoprezentácia)

3D modely mračien bodov zdigitalizovaných objektov (videoprezentácia)

Prezentáciu digitalizovaných objektov z projektu si môžete pozrieť na špecializovanom portáli www.slovakiana.sk, ktorý pripravuje Národné osvetové centrum.

3D texturované polygonálne modely

Pamiatkový úrad SR zverejňuje 3D modely zdigitalizovaných pamiatkových objektov a archeologických nálezísk z dát získaných leteckým laserovým skenovaním na platforme sketchfab.com/Pamiatkovy_Urad_SR

Hronský Beňadik - Kláštor Benediktínov by Pamiatkový úrad SR on Sketchfab