Preskočiť na hlavný obsah
Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Portál
  2. Projekty a medzinárodná spolupráca
  3. OPIS
  4. Digitálny pamiatkový fond
  5. Digitálny pamiatkový fond - objekty

Digitálny pamiatkový fond - objekty

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja

Digitálny pamiatkový fond - vzory výstupov

SLOVAKIANA.SK - kultúrne dedičstvo Slovenska

V období projektu bolo k 30.11.2015 digitalizovaných všetkých plánovaných 1 855 pamiatkových objektov (PO), čo je 100 %. Z toho outsoursingom bolo digitalizovaných 1455 PO a interným pracoviskom PÚ SR bolo zdigitalizovaných 400 PO.

Od roku 2016 bol projekt v päťročnom období udržateľnosti. PÚ SR digitalizuje PO internými zamestnancami oddelenia digitalizácie a grafickej dokumentácie. Každoročne sa digitalizuje približne ďalších sto pamiatkových objektov.

Digitalizačné techniky: digitálna fotografia, gigapixelová fotografia, panorámy, terestrické laserové skenovanie, optické skenovanie, fotogrametria, geodetická polárna metóda a GNSS.

Výstupné digitálne objekty: digitálna fotodokumentácia, 3D modely a videá, 2D merateľná dokumentácia, letecké (UAV) fotografie a videá a technické správy.

Každý objekt je digitalizovaný aspoň dvoma technikami.

Pamiatkové objekty digitalizované od roku 2012 do 31.12.2019 (národná kultúrna pamiatka - NKP - pozostáva z jedného alebo viacerých pamiatkových objektov)

Zoznam objektov v rámci digitalizácie 2012 – 2019